1. EXECUTIVE SUMMARY

1.1 PRODUCT/SERVICE

Η πρότασή μας υπό τον τίτλο “#share-it : services and applications for online management and marketing in sharing economy” στοχεύει στην εισαγωγή καινοτόμων εργαλείων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας στην οικονομία διαμοιρασμού. Η πρόταση διευρύνει την απλή υπηρεσία εύρεσης καταλύματος ή κράτησης ξενοδοχείων, όπως προσφέρεται σήμερα μέσα από τις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες κρατήσεων σε ένα πλήρες πακέτο προσωποποιημένων υπηρεσιών διαμονής και εστίασης, ψυχαγωγίας και περιηγήσεων, ακόμη και ιατρικής φροντίδας ή άλλων επιμέρους υπηρεσιών Personal Travel Agent.

1.2 CUSTOMERS

Οποιοσδήποτε διαθέτει ηλεκτρονική συσκευή που συνδέεται στο ίντερνετ μπορεί να κάνει χρήση των εφαρμογών μας.

Στόχος δικός μας είναι να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες/μέλη οι οποίοι θα μένουν συνδεδεμένοι με τις εφαρμογές μας κατά τη διάρκεια όλου του έτους.

1.3 WHAT DRIVES US

Η αρμονική συνεργασία των εφαρμογών που λειτουργούν κάτω από την προτεινόμενη ενιαία πλατφόρμα #share-it συγκροτεί μια σειρά νέων διευρυμένων ηλεκτρονικών αγορών με ευκαιρίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, τοπικής αλλά και ταυτόχρονα ευρύτερης εμβέλειας.

Η αξιοποίηση ακριβώς αυτών των νέων αγορών αποτελεί τον κεντρικό στόχο του παρόντος επιχειρηματικού σχεδίου και της συνακόλουθης επένδυσης.

2. COMPANY DESCRIPTION

2.1 MISSION STATEMENT

O τοπικός χαρακτήρας των εφαρμογών από τις οποίες αποτελείται η ενιαία πλατφόρμα SHARE-IT διευκολύνει την διείσδυσή τους σε τοπικές αγορές και την αποδοχή τους από τους τοπικούς προμηθευτές στον κλάδο του τουρισμού.

Με τον τρόπο αυτόν ενισχύεται με υπεύθυνο και συνεργατικό τρόπο η βιώσιμη τουριστική κατανάλωση ειδικά σε νησιωτικές ή ορεινές τοπικές κοινωνίες που έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων.

Κατά συνέπεια η αύξηση του τουριστικού τζίρου και κυρίως η διασπορά του σε πλήθος μικρών ανεξάρτητων τοπικών μονάδων στο τομέα του τουρισμού, αποτελεί προσφορά του προτεινομένου εγχειρήματος αλλά και μοναδική ευκαιρία για την κάλυψη της επένδυσης που επιχειρείται.

 

2.2 PRINCIPAL MEMBERS

hidden 

2.3 LEGAL STRUCTURE

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

3. MARKET RESEARCH

3.1 INDUSTRY

Το να περιγράψει κανείς τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο.

Αποτελείται από χιλιάδες διαφορετικές μεταξύ τους τόσο σε μέγεθος, όσο και σε φιλοσοφία επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα ο κλάδος επηρεάζεται από οποιαδήποτε γεωπολιτική, κλιματική και οικονομική αλλαγή.

Έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη ώστε η χώρα μας να απεγκλωβιστεί πλήρως από το προϊόν ήλιος και θάλασσα, για να υποδεχτεί νέες εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού που θα φέρουν στην Ελλάδα τουρίστες όλο το χρόνο.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει όχι μόνο οι φορείς αλλά και όλοι αυτοί που αποτελούν τη βάση τους, να κατανοήσουν πως χωρίς οργάνωση, υποδομές και σχέδιο, θα έρθει η μέρα που θα εργάζονται περισσότερο για να κερδίζουν ολοένα λιγότερα χρήματα.

Ο ανταγωνισμός από χώρες με το ίδιο προϊόν θα είναι σκληρότερος, η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών χαμηλότερη, οι τουρίστες θα ξοδεύουν λιγότερα και αυτό με τη σειρά του θα τροφοδοτεί όλο και περισσότερο τον φαύλο κύκλο.

Η ομάδα μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε είδους μεταβολή στην τουριστική αγορά, αντιδρώντας άμεσα όταν αυτό είναι απαραίτητο, σε ότι αφορά την συνεργασία μας με τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Έτσι, εάν σε κάποια αγορά η τουριστική κίνηση εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με άλλη περίοδο, την ίδια χρονική στιγμή, μία άλλη αγορά εμφανίζει άνοδο.

Ο χάρτης του τουρισμού μπορεί πράγματι να αλλάζει ανά εποχή και ανά χώρα, όμως εφαρμογές που δραστηριοποιούνται σε πολλές και διαφορετικές τουριστικές αγορές, δεν επηρεάζονται από αυτό γιατί ταυτόχρονα ο ρυθμός της τουριστικής κίνησης αυξάνεται κάθε χρόνο.

 

3.2 CUSTOMERS

Αυτούς που ενδιαφέρονται να κλείσουν τη διαμονή τους, σε κατάλυμα ή ξενοδοχείο, με την χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Που θέλουν να δουν με πραγματικές εικόνες και βίντεο, τον χώρο της διαμονής τους αλλά και της ευρύτερης περιοχής που θα επισκεφθούν.

Αυτούς που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά την περίοδο των διακοπών τους.

Εκείνους που θέλουν να αισθάνονται σημαντικοί, όταν ξοδεύουν τα χρήματα που αποταμίευσαν για τις διακοπές τους.

Τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο 24 ώρες, να νοιάζεται για αυτούς, να τους δείχνει τα καλύτερα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν, να τους δίνει τις πιο έξυπνες συμβουλές για αγορές, θεάματα και διασκέδαση.

Αυτούς που φεύγοντας δεν θέλουν να τους ξεχνάμε.

Όλοι αυτοί έχουν και από έναν λόγο να γίνουν χρήστες των εφαρμογών μας, πελάτες μας, φίλοι μας.

 

3.3 COMPETITORS

  

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η #share-it δεν έχει άμεσο ανταγωνισμό.

Η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός της πλατφόρμας #share-it και ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζεται με τις επί μέρους εφαρμογές που την αποτελούν, ταιριάζει απόλυτα με αυτόν της Google και του Facebook.

Θα ήταν κουτό εκ μέρους μας να θεωρήσουμε ανταγωνιστές τους 2 αυτούς κολοσσούς, αφού τελικά προσαρμόζοντας τις δικές τους τακτικές πάνω στις δικές μας ανάγκες και χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές τους για δικό μας όφελος, δημιουργήσαμε την #share-it.

Η Booking, η Expedia, η γερμανική Delivery Hero (e-Food στην Ελλάδα) είναι παρόμοιες εφαρμογές με τις επιμέρους εφαρμογές που αποτελούν την #share-it και κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις στην αγορά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των τραπεζών επιστρέφουν και αυτές με τη μορφή μπόνους, χρήματα στους κατόχους τους και συγκαταλέγονται με αυτό τον τρόπο στις εκπτωτικές κάρτες που μπορεί κανείς να διαθέτει.

Τα e-shop ανά τον κόσμο μοιάζουν τεχνολογικά με την εφαρμογή e-Mini Bar.

Άρα ομοιότητες υπάρχουν ως προς τον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών μας με αυτές που χρησιμοποιούν οι γνωστές εταιρείες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για ανταγωνισμό.

Η τεχνολογικές μας καινοτομίες, η μοναδική τεχνική διείσδυσης μας στην αγορά, και οι σκοποί που εξυπηρετούμε με την #share-it θα οδηγήσουν στην δημιουργία άμεσου ανταγωνισμού από άλλες εταιρείες, αντιγράφοντας μας.  

 

3.4 COMPETITIVE ADVANTAGE

Στην #share-it αντιμετωπίζουμε τον ανταγωνισμό θετικά γιατί όσο πιο έντονα εντείνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις του κλάδου, τόσο αυξάνεται η δυναμική της πλατφόρμας.

Αν και οι επιμέρους εφαρμογές καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από αντίστοιχες εφαρμογές στην αγορά, η υποστήριξη τους από την πλατφόρμα #share-it και η τεχνολογική τους υπεροχή, δίνει στις εφαρμογές μας σοβαρό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Η συνεχή έρευνα και εξέλιξη, όχι μόνο στον τομέα της τεχνολογίας που εφαρμόζεται αλλά και στον τρόπο που η ίδια αγορά/στόχος αντιδρά, αποτελούν δυνατά όπλα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πρόκλησης από υφιστάμενες εφαρμογές ή από εφαρμογές που θα σχεδιαστούν στο μέλλον. 

3.5 REGULATIONS

Οι ίδιες νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν για κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών, ισχύουν και για τις εφαρμογές της #share-it.

Πλεονέκτημα πως οι εφαρμογές απευθύνονται στο κοινό τους μέσω ίντερνετ, άρα και η επιλογή έδρας ή η διάσπαση της σε περισσότερες χώρες είναι εφικτή και δεν επιφέρει προβλήματα με τη νομοθεσία.

4. PRODUCT/SERVICE LINE

4.1 PRODUCT/SERVICE

Η GoinGreece είναι μια ελληνική πλατφόρμα πωλήσεων άμεσων κρατήσεων σε καταλύματα και ξενοδοχεία.

Σε διαφοροποίηση από τις γνωστές διεθνείς πλατφόρμες όπως Booking.com ή Expedia.com, η αρχιτεκτονική της περιλαμβάνει 18 μικρότερες πλατφόρμες τοπικού χαρακτήρα σε επιμέρους τουριστικές περιοχές όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη,

Χαλκιδική, Σποράδες, Κυκλάδες και άλλες νησιωτικές ή ορεινές περιοχές της Ελλάδος.

Ο τοπικός χαρακτήρας των επιμέρους εφαρμογών βοηθάει στην ευκολότερη διείσδυση τους στην τοπική αγορά καταλυμάτων και ξενοδοχείων.

Ταυτόχρονα διευκολύνει, χωρίς μεγάλες δαπάνες διαφήμισης ή άλλων τεχνικών υποδομών, την προβολή σε περισσότερες της μίας πλατφόρμες κρατήσεων, γεγονός

που χαρακτηρίζει σήμερα τις 7 από τις 10 επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα που δεν μπορούν να το πράξουν χωρίς την βοήθεια έξτρα λογισμικού υψηλού κόστους.

Παρέχοντας δικό της ενσωματωμένο σύστημα κρατήσεων και δικό της Channel Manager, η GoinGreece αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση στην Ελληνική αγορά.

Με αυτό τον τρόπο η πλατφόρμα συνδέει επίσης όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετατρέποντας τα σε κανάλια άμεσων κρατήσεων.

Η καινοτομία όμως της GoinGreece δεν περιορίζεται σε αυτό.

Εκεί που όλες οι άλλες πλατφόρμες διαχειρίζονται τις κρατήσεις των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων σε δικό τους περιβάλλον, η GoinGreece το κάνει αυτό στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Μετατρέπει δηλαδή την υπάρχουσα σελίδα της επιχείρησης σε ενεργό κανάλι άμεσων κρατήσεων με πρόσβαση ταυτόχρονα σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες.

Στην περίπτωση ξενοδοχείων ή καταλυμάτων που δεν διαθέτουν δική τους ενεργή ιστοσελίδα, τότε αυτή παρέχεται από την GoinGreece χωρίς κόστος.

Μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της επιχείρησης ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί στους χώρους του καταλύματος ή του ξενοδοχείου με την βοήθεια της τεχνολογίας Virtual Reality ή aerial video που προσφέρονται από την GoinGreece.

Αξίζει να πούμε πως με αυτό τον τρόπο διευρύνεται η πληροφόρηση του επισκέπτη που θέλει να μάθει όχι μόνο για το ξενοδοχείο που θα επισκεφθεί, αλλά και για όλες τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην ευρύτερη περιοχή. 

 

Η MyBestCard είναι μια εκπτωτική κάρτα, όμορφη, απλή και χρήσιμη τόσο στον φιλοξενούμενο όσο και στην συνεργαζόμενη επιχείρηση της τοπικής αγοράς.

Στοχεύει στη σύνδεση των φιλοξενουμένων τουριστών όλων των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων και καταλυμάτων που προμηθεύονται την κάρτα, με άλλες επιχειρήσεις της αγοράς γύρω από τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία όπως για παράδειγμα επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας, τουριστικών ειδών, οργάνωσης τουριστικών περιηγήσεων αλλά και μουσεία ή αξιοθέατα της περιοχής.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας κεντρικής βάσης δεδομένων που δημιουργείται είτε σε συνδυασμό με την εφαρμογή της GoinGreece είτε ανεξάρτητα εφόσον η κράτηση προήρθε από διαφορετική πηγή (Booking, Expedia, airbnb κα).

Ο επισκέπτης και κάτοχος της κάρτας γίνεται αυτόματα μέλος μιας μεγάλης ταξιδιωτικής οικογένειας της οποίας τα μέλη μοιράζονται μεταξύ τους τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.

Εκτός όμως από αυτό, ο κάτοχος της MyBestCard επωφελείται από μια σειρά προνομίων, όπως η δυνατότητα έκπτωσης σε κρατήσεις που πραγματοποιούνται στις τοπικές πλατφόρμες της GoinGreece, η πρόσβαση στην υπηρεσία Personal Travel Agent για μεγιστοποίηση της ταξιδιωτικής του εμπειρίας (τι θα δει, που θα φάει, που θα διασκεδάσει), η επικοινωνία με τηλεφωνικό κέντρο που λειτουργεί 7/24/365 στην γλώσσα του, παρέχοντας ασφάλεια στον κάτοχο της σε όλη τη διάρκεια των διακοπών του.

Η βάση δεδομένων της MyBestCard, τηρώντας όλους τους ισχύοντες κανόνες δεοντολογίας, συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να διατηρηθεί η σχέση πελάτη-επιχείρησης με τον κάτοχο της, όλο τον χρόνο, πέρα από την περίοδο της φιλοξενίας του στο κατάλυμα ή στο ξενοδοχείο που συνεργάζεται με την MyBestCard.

Γνωρίζοντας στοιχεία όπως ηλικία, φύλο, συνήθη ποσά δαπανών και γενικότερες προτιμήσεις του επισκέπτη, δημιουργούμε αυτόματα το προφίλ του. Αυτό επιτρέπει την παροχή όλο το χρόνο, προσωποποιημένης πληροφόρησης στον κάτοχο της κάρτας και δυνητικά επαναλαμβανόμενο επισκέπτη των συνεργαζόμενων με την GoinGreece καταλυμάτων ή ξενοδοχείων.

 

Η εφαρμογή e-Mini Bar δίνει την ευκαιρία σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων και ξενοδοχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφενός να εμπλουτίσουν την φιλοξενία που παρέχουν στα καταλύματα τους και αφετέρου να αυξήσουν τα έσοδά τους παρέχοντας στους φιλοξενουμένους τους εξατομικευμένες υπηρεσίες προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών σε Online συνεργασία για παραγγελίες και διανομή με αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Το κάθε συμβεβλημένο μεμονωμένο κατάλυμα διαθέτει μέσω της εφαρμογής e-Mini Bar ένα μοναδικό σύνδεσμο τον οποίο ο φιλοξενούμενος αποκτά αυτόματα στο κινητό του είτε αμέσως μετά την κράτησή του στις τοπικές πλατφόρμες της GoinGreece είτε με την απόκτηση της MyBestCard είτε ακόμη κατά την εικονική του περιήγηση στον χώρο του καταλύματος ενεργοποιώντας ειδικές ενδείξεις μενού (Active Tags) μέσω της εφαρμογής Virtual Reality είτε κατά την ενεργοποίηση του κωδικού WIFI αμέσως μετά την έλευσή του στο κατάλυμα.

Ο σύνδεσμος e-Mini Bar παραπέμπει τον φιλοξενούμενο σε ηλεκτρονικό κατάλογο στον οποίο ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του καταλύματος έχει προηγουμένως καταχωρήσει διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει στον φιλοξενούμενό του.

Συνήθως οι επισκέπτες ενδιαφέρονται για τοπικά προϊόντα όπως λάδι, ελιές, ρίγανη και πολλά άλλα τα οποία μπορούν να προμηθευτούν απευθείας από τον οικοδεσπότη τους μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου e-Mini Bar.

Εκτός όμως από τα τοπικά προϊόντα ο ιδιοκτήτης του καταλύματος και διαχειριστής του e-Mini Bar μπορεί σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις να προσφέρει υπηρεσίες όπως μίνι κρουαζιέρες, θαλάσσια σπορ, αναρρίχηση και πολλές άλλες μέσα από το μοναδικό αυτό link.

Υπάρχουν πολλές τοπικές επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να συνάψουν συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων της περιοχής τους, με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους με αμοιβαίο όφελος.

Η εφαρμογή e-Mini Bar αν και σχεδιάστηκε αρχικά για ιδιοκτήτες μεμονωμένων καταλυμάτων ανά τον κόσμο, εξελίχθηκε σε εφαρμογή στην οποία ξενοδοχεία που δεν έχουν υπηρεσίες Mini Bar στις εγκαταστάσεις τους, μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

Ο πελάτης του ξενοδοχείου προμηθεύετε το link με τον ίδιο τρόπο όπως και σε ένα μεμονωμένο κατάλυμα ή από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ή με όποιο τρόπο έχει επιλέξει το ξενοδοχείο να ενημερώνει τους πελάτες του.

Μέσα από αυτό ο πελάτης μπορεί να κάνει χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας που προσφέρεται από το ξενοδοχείο, ή να παραγγείλει τον καφέ, το ποτό ή το γεύμα του μέσω του e-Mini Bar, πληρώνοντας το άμεσα ηλεκτρονικά ή χρεώνοντας τις υπηρεσίες αυτές στο λογαριασμό του δωματίου που μένει.

Έχει αποδειχθεί πως ο πελάτης – καταναλωτής ξοδεύει περισσότερα χρήματα και με περισσότερη άνεση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς αυτόν, όταν το κάνει ηλεκτρονικά.

Κλείνουμε ραντεβού για ένα μασάζ ή παραγγέλνουμε το γεύμα μας στο δωμάτιο πολύ πιο εύκολα μέσο του κινητού μας παρά με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Η εφαρμογή e-Mini Bar είναι μια υπηρεσία υψηλής προστιθέμενης αξίας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εφαρμογές GoinGreece, b-Food και My Best Card, με τις οποίες μαζί αποτελούν το διευρυμένο επιχειρηματικό σχέδιο που ονομάσαμε #share-it.

 

Η best food, τέταρτη στη σειρά εφαρμογή της #share-it, στοχεύει στην διάθεση εξατομικευμένων υπηρεσιών εστίασης, μετά από ηλεκτρονική παραγγελία, στους φιλοξενουμένους εντός του χώρου του καταλύματος στο οποίο βρίσκονται.

Λόγω της αδυναμίας συνεννόησης αλλοδαπών επισκεπτών και καταστημάτων διανομής έτοιμου φαγητού, οι συνήθεις διαθέσιμες εφαρμογές αποδεικνύονται ανεπαρκείς.

Οι ιδιαιτερότητες της κατοικίας (ποιο είναι το κουδούνι, σε ποιο όροφο, ποια πόρτα αριστερά ή δεξιά του ασανσέρ κα) είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μεταφερθούν στον διανομέα από τον επισκέπτη.

Ακόμη και αν ο επισκέπτης γνωρίζει αγγλικά, είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζει αγγλικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ή το Delivery-boy που θα φέρει την παραγγελία.

Όλα αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά στο να παραγγείλει φαγητό ο επισκέπτης ενός καταλύματος.

Η εφαρμογή b-Food κάνει παιχνίδι την παραγγελία για τον επισκέπτη.

Σε πρώτη φάση το κατάλυμα κατά την καταχώρηση του στην εφαρμογή GoinGreece, ή στην απευθείας καταχώρηση του στην b-Food, αποκτάει έναν μοναδικό κωδικό στον οποίο καταγράφονται όλα τα στοιχεία και οι ιδιαιτερότητες του καταλύματος, σχετικά με την γεωγραφική του θέση και τη διαδρομή πρόσβασης του, με την μορφή γεωγραφικών πληροφοριών GIS τύπου Google Maps.

Τα γεωγραφικά αυτά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της παραγγελίας, μεταφέρονται στο συμβεβλημένο κατάστημα εστίασης μέσω της εφαρμογής, η οποία γνωρίζει ποιο κατάλυμα έχει καταχωρίσει σχετική παραγγελία και αναμένει την διανομή της στην πόρτα του καταλύματος.

Η παραγγελία γίνεται γρήγορα και εύκολα από τον επισκέπτη επειδή το μενού της b-Food παρουσιάζεται μεταφρασμένο στη γλώσσα του.

Για την περίπτωση που η προφορική επικοινωνία είναι απαραίτητη, η υπηρεσία b-Food αξιοποιεί την κεντρική υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 7/24/365 της GoinGreece η οποία παρέχεται με κατανεμημένο τρόπο σε όλες τις τοπικές εφαρμογές που έχουν ενταχθεί και συνεργάζονται με την GoinGreece.

Το σημαντικό στην εφαρμογή b-Food είναι το γεγονός ότι εντοπίζει και αξιοποιεί μία αγορά η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε δεχτεί το εξειδικευμένο ενδιαφέρον που της αρμόζει και ως εκ τούτου παρέμενε μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη.

Αυτό βέβαια δεν περιορίζει την b-Food την αξιοποίησή της και από πελάτες υπηρεσιών διανομής έτοιμου φαγητού και πέραν αυτών που φιλοξενούνται σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ο μοναδικός τρόπος καταχώρησης οποιουδήποτε καταλόγου (μενού) οποιασδήποτε επιχείρησής σε οποιαδήποτε χώρα, σε συνάρτηση με τον μοναδικό τρόπο που παραγγέλνει κανείς το φαγητό του από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και σε οποιαδήποτε γλώσσα, δημιουργεί τις συνθήκες δημιουργίας ενός μεγάλου brand που μπορεί να συμπαρασύρει όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες και κατά συνέπεια την #share-it στην επιτυχία.

 

4.2 PRICING STRUCTURE

Η τιμολογιακή πολιτική των εφαρμογών μας, εξαρτάται από το είδος της εφαρμογής και από την προσφερόμενη υπηρεσία.

Στην GoinGreece και στις επί μέρους εφαρμογές της, η χρέωση καταρχήν γίνεται στον πελάτη που κάνει την κράτηση και όχι στο ξενοδοχείο δίνοντας πλεονέκτημα στην επιχείρηση και παρόλο που οι προσφερόμενη υπηρεσία είναι ανώτερη αυτής τους ανταγωνισμού, η χρέωση είναι έως 35% χαμηλότερη της Booking και έως 50% χαμηλότερη της Expedia.  

Η MyBestCard έχει επιλέξει να μην χρεώνει τους κατόχους της κάρτας της, ενώ για τα συμβεβλημένα καταστήματα προσβλέπει στην ετήσια συνδρομή από το 3ο έτος συνεργασίας μαζί τους.

Η εφαρμογή e-Mini Bar χρεώνει για κάθε επιτυχημένη συναλλαγή σε καταλύματα 10% προμήθεια, ενώ δίνει στους ξενοδόχους την επιλογή εφάπαξ ετήσιας καταβολής (χρέωση ανά δωμάτιο), για τη χρήση της υπηρεσίας στις επιχειρήσεις τους.

Τέλος η best food μεταβάλλει για κάθε χώρα το ποσοστό προμηθειών της, ανάλογα με τις συνθήκες που επιβάλλει η αγορά. Για την Ελλάδα έχει επιλέξει τη χρέωση 8% προμήθειας για κάθε επιτυχημένη συναλλαγή, ποσοστό ίδιο με αυτό της e-Food (ετήσιος τζίρος της e-Food στην Ελλάδα 500.000.000 ευρώ).    

 

4.3 PRODUCT/SERVICE LIFE CYCLE

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση μας, έχει περάσει επιτυχώς τα πρώτα στάδια ανάπτυξης μιας επιχείρησης.

Έχει φροντίσει για την στέγαση της, έχει εξοπλίσει τον χώρο της δημιουργώντας ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας παράλληλα με την απόκτηση της νομικής της οντότητας.

Ανέπτυξε συνεργασίες στρατηγικής σημασίας με πανεπιστήμια και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.

Δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας και την προοπτική για ακόμη περισσότερες.

Μελέτησε τις συνθήκες της αγοράς και με συνδυασμό την εμπειρία των μελών της στον τομέα του τουρισμού, σχεδίασε την μοναδική πλατφόρμα #share-it και τις επιμέρους εφαρμογές GoinGreece, MyBestCard, e-Mini Bar και best food.

Μεταξύ άλλων η Πολιτισμός, Ανάπτυξη και Τουρισμός Κοιν.Σ.Επ, είναι μέλος εθνικών και ευρωπαϊκών δικτύων κοινωνικής οικονομίας, ενώ έχει υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας με επιχειρήσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας για την δράση της με την ονομασία bestbnb, η οποία περιλαμβάνει διαχείριση ακινήτων, επιμόρφωση ενηλίκων στη βραχυχρόνια μίσθωση και ενημέρωση των τουριστών σε θέματα ανακύκλωσης.

Τα περισσότερα από αυτά που έχουμε πετύχει ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης δεν ήταν στα αρχικά μας σχέδια. Η συνεχής έρευνα και παράλληλα η δραστηριοποίηση μας στον κλάδο του τουρισμού (διαχείριση ακινήτων , διαχείριση κρατήσεων, υποδοχή τουριστών και άλλες) στοιχεία που βοήθησαν στην ωρίμανση του Project, παράλληλα μας οδήγησαν στον εκτροχιασμό των αρχικών μας οικονομικών προβλέψεων.

Όπως όμως συμβαίνει σε πολλές Start-Up επιχειρήσεις έτσι και στη δική μας, η υλοποίηση όλου του σχεδιασμού απαιτεί κεφάλαια που αναγκάζει την επιχείρηση να στραφεί προς την εύρεση κεφαλαίων από χρηματοδοτήσεις ή επενδυτές.

Αν λοιπόν σε μία υποτιθέμενη κλίμακα θεωρούσαμε τον αριθμό 10 ως την κορυφή της επιτυχίας, το 5 ως τον αριθμό που μια επιχείρηση έχει ξεπεράσει πια κάθε κίνδυνο, και βρίσκεται σε βιώσιμο στάδιο ακολουθώντας πορεία ανάπτυξης, εμείς στη δική μας επιχείρηση θα βάζαμε τον αριθμό 4,5.

Εν κατακλείδι η επιχείρηση βρίσκεται σε αυτή τη φάση για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο γιατί τελείωσαν τα κεφάλαια που η ίδια, χωρίς καμία χρηματοδότηση, επένδυσε στο εγχείρημα της.

Οι αδυναμία να προχωρήσουμε με τον ίδιο βηματισμό όπως πράξαμε έως σήμερα, δεν είναι αποτέλεσμα αποτυχημένης επιχειρηματικής προσπάθειας, αλλά οικονομικής αδυναμίας των μελών μας να υποστηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της υλοποίησης του επιχειρηματικού μας πλάνου και φυσικά την απώλεια κερδών από την μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχουν οι εφαρμογές.

4.4 INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS

Στην Πνευματική Ιδιοκτησία δεν υπάρχει παρθενογένεση. Κάτι που ανήκει σε άλλον, αντιγράφεται, εξελίσσεται αλλάζει περιτύλιγμα και βγαίνει πάλι ως νέο δημιούργημα.

Όσο αφορά χρώματα, λογότυπα και ετικέτες έχουμε κάνει αυτό που χρειάζεται για την κατοχύρωση τους.

Κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε το Πνευματικό μας Δικαίωμα στις τεχνολογικές καινοτομίες μας, όπως και στις ευρηματικές τακτικές ανάπτυξης και προώθησης των εφαρμογών μας.

 

 

4.5 RESEARCH & DEVELOPMENT

Για την Πολιτισμός, Ανάπτυξη και Τουρισμός Κοιν.Σ.Επ η έρευνα και η ανάπτυξη αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία στην εξελικτική της πορεία.

Για το λόγο αυτό δαπανιούνται σημαντικά κεφάλαια του προϋπολογισμού, τόσο σε τεχνικό εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η δημιουργία τμημάτων όπως το IT Department, το τμήμα έρευνας αγοράς, το τμήμα Κοινωνικής εταιρικής ευθύνης όπως και η υποστήριξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Κοιν.Σ.Επ αποδεικνύουν την σημασία που έχει για εμάς η κατανόηση των πραγματικών συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία και κατ’ επέκταση στην ίδια την αγορά.

Η #share-it είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα των πρακτικών που ακολουθούμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη.

5. SALES & MARKETING

5.1 GROWTH STRATEGY

Η ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής πρότασης και γενικότερα μιας επιχείρησης, είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το ύψος των κεφαλαίων που μπορεί να διαθέσει για αυτό τον σκοπό.

Κατ’ επέκταση το σχέδιο ανάπτυξης της δικής μας επιχείρησης και της πλατφόρμας #share-it είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μπει στο τραπέζι, αφού υπάρξει ικανή χρηματοδότηση από τον υποψήφιο επενδυτή.

Λίγο ή πολύ στο παρών επιχειρηματικό πλάνο έχουν αναλυθεί τα διάφορα στάδια ανάπτυξης και οι δυνατότητες των εφαρμογών όπως και οι ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς που απευθύνονται οι εν λόγω εφαρμογές.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης, εξαρτάται ως προς τα στάδια υλοποίησης του, από το ύψος της επένδυσης και από την αγορά στόχος.

 

5.2 COMMUNICATION

Εκτός από την απαραίτητη επικοινωνία με τους πελάτες που έχουν κάνει κράτηση, η αμέσως επόμενη αφορμή για  επικοινωνία του Customer Services της #share-it, είναι η παροχή της MyBestCard στους πελάτες των συνεργαζόμενων με την κάρτα ξενοδοχείων και καταλυμάτων.

Η υπηρεσία Personal Travel Agent φροντίζει η επικοινωνία αυτή, που γίνεται στη γλώσσα του πελάτη, να εξελιχθεί σε μακροχρόνια σχέση, δημιουργώντας ταυτόχρονα μακροχρόνιους χρήστες στις εφαρμογές μας.

Η τρίτη φάση επικοινωνίας σε πελάτες που δεν έχουν κάνει κράτηση σε εμάς ή στα συνεργαζόμενα με την MyBestCard ξενοδοχεία, είναι οι πελάτες που αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες από το e-Mini Bar.

Με αυτούς επικοινωνεί το ενιαίο τμήμα εξυπηρέτησης των εφαρμογών μας.

Το τέταρτο κατά σειρά φίλτρο για την δημιουργία πελατών/χρηστών είναι η best food.

Με την παραγγελία του πελάτη, εφόσον δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος μας, το τμήμα εξυπηρέτησης της b-Food θα επικοινωνήσει μαζί του για έξτρα παροχή βοήθειας.

Παράλληλα όλες οι εφαρμογές διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής νέων μελών.

Δουλειά του τμήματος προώθησης και διαφήμισης είναι να καταλήγουν καθημερινά όλο και περισσότεροι χρήστες στον κατάλογο των μελών μας.

 

5.3 PROSPECTS

Η προώθηση της πλατφόρμας SHARE-IT και των επί μέρους εφαρμογών GoinGreece, MyBestCard, e-Mini Bar και b-Food, αποτελεί σχέδιο ενός ευρύτερου Marketing plan που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των επαφών μας με:

 

  • Ξενοδοχειακά Επιμελητήρια

  • Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ελλάδας

  • Περιφέρειες

  • Δήμους

  • Εταιρείες Ανάπτυξης Τουρισμού

  • Δίκτυα Κοινωνικών Επιχειρήσεων

  • Συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρείες

 

Με σαφή προβάδισμα λόγω ιδιότητας και νομικής μορφής, το τμήμα πωλήσεων μας θα είναι υπεύθυνο για την εξυπηρέτηση και διανομή των εφαρμογών στις συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις.

Η συνεργασία με διαφημιστικές εταιρείες, το Direct Marketing, το Digital Marketing είναι μερικές από τις τακτικές που θα ακολουθήσουμε για την γρήγορη διείσδυση των εφαρμογών μας στην αγορά.

Η αξιοποίηση των Social Media και της τεχνολογίας Virtual Reality θα υποστηρίξουν το σκοπό αυτό.

6. FINANCIAL PROJECTIONS

6.1 PROFIT & LOSS

hidden

cdt black gr vertical.png