ΟΔΗΓΙΕΣ

3dmellon_VShop-Guide_019.jpg

Τα Highlights είναι διάφορα προκαθορισμένα σημεία που μας επιτρέπουν να μεταφερθούμε γρήγορα από ένα σημείο σε άλλο, κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη εικόνα.

Στην περιήγηση μας μπορούμε να δούμε τα Highlights σε δύο σημεία, το ένα πάνω αριστερά όπου κάνοντας κλικ πάνω σε όποια εικόνα θέλουμε, μεταφερόμαστε αυτόματα στο σημείο που επιλέξαμε.

Κάτω αριστερά μας δίνεται άλλη μία δυνατότητα επιπλέον.

Πατώντας το κουμπί "play" ξεκινά  αυτόματα η περιήγηση του χώρου, δίχως να χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτα. Φυσικά όπου επιθυμούμε, ανακτούμε εμείς τον έλεγχο και συνεχίζουμε χειροκίνητα την περιήγηση μας.

 

Στο κάτω αριστερά μικρό μενού, (πρώτη εικόνα) υπάρχει η επιλογή "Dollhouse". Εάν κλικάρουμε την επιλογή αυτή, εμφανίζεται στην οθόνη μας μία απεικόνιση του χώρου γνωστή ως "Dollhouse" ή κουκλόσπιτο στα ελληνικά (δεύτερη εικόνα).

Αυτό που βλέπουμε είναι στην πραγματικότητα μια 3D αποτύπωση της κάτοψης του χώρου, χρήσιμη για να μας δώσει την εικόνα του όγκου του χώρου που επισκεπτόμαστε.

Φυσικά μπορούμε κλικάροντας πάνω σε όποιο σημείο επιθυμούμε, να μεταφερθούμε εκεί και να συνεχίσουμε την περιήγηση μας κανονικά.

3dmellon_VShop-Guide_032.jpg
 

Στο κάτω αριστερά μικρό μενού, (κάτω αριστερά εικόνα) υπάρχει η επιλογή "Dollhouse". Εάν κλικάρουμε την επιλογή αυτή, εμφανίζεται στην οθόνη μας μία απεικόνιση του χώρου γνωστή ως "Dollhouse" ή κουκλόσπιτο στα ελληνικά (κάτω δεξιά εικόνα).

Αυτό που βλέπουμε είναι στην πραγματικότητα μια 3D αποτύπωση της κάτοψης του χώρου, χρήσιμη για να μας δώσει την εικόνα του όγκου του χώρου που επισκεπτόμαστε.

Φυσικά μπορούμε κλικάροντας πάνω σε όποιο σημείο επιθυμούμε, να μεταφερθούμε εκεί και να συνεχίσουμε την περιήγηση μας κανονικά.

3dmellon_VShop-Guide_031.jpg
3dmellon_VShop-Guide_034.jpg
 
3dmellon_VShop-Guide_021.jpg

Η επιλογή "Floor Selector" μας δίνει την δυνατότητα να μεταφερθούμε άμεσα σε όποιο όροφο επιθυμούμε, εφόσον η περιήγηση μας διαθέτει περισσότερους από έναν όροφο.

Στην κάτω αριστερά εικόνα βλέπουμε πως δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Αυτό σημαίνει πως ο χώρος που βρισκόμαστε διαθέτει έναν και μόνο όροφο. 

Στην κάτω δεξιά εικόνα όμως βλέπουμε καθαρά πως υπάρχει αυτή η επιλογή, διότι η περιήγηση έγινε σε χώρο με περισσότερους από έναν όροφο.

Επιλέγοντας λοιπόν το εικονίδιο που μας δείχνει ο κύκλος στην κάτω δεξιά εικόνα, εμφανίζεται ο αριθμός των ορόφων που διαθέτει η περιήγηση. Επιλέγοντας τον αριθμό του ορόφου, μεταφερόμαστε αυτόματα εκεί.

dolgira siastista2_3dmellon.jpg
 

Tags ονομάζονται τα μικρά χρωματιστά κυκλικά σημεία που μπορεί να συναντήσουμε διάσπαρτα στην περιήγηση μας. Περνώντας με τον σένσορα (ποντίκι) πάνω από ένα Tag, μας εμφανίζει διάφορες πληροφορίες που αφορούν την επιχείρηση, το σημείο ή ότι άλλο έχει κρίνει ο δημιουργός πως χρειάζεται να γνωρίζουμε. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να είναι ένα βίντεο, μια εικόνα, ένας εξωτερικός σύνδεσμος ή απλώς ένα κείμενο. Συνήθως τα Tags χωρίζονται σε ενότητες τις οποίες ο δημιουργός χρωματίζει με διαφορετικό χρώμα για να γίνεται εύκολα αντιληπτή η διαφορετικότητα των πληροφοριών. Στην παρακάτω εικόνα εμφανίζονται οι παραλλαγές των χρωμάτων (πάνω δεξιά) που μπορεί να συναντήσουμε σε μια περιήγηση. Στο παράδειγμα μας ο σένσορας έχει σταματήσει σε ένα κίτρινο Tag το οποίο εμφανίζει μια φωτογραφία ενός προϊόντος, με αναφορά στην ονομασία του και σύνδεση με το e-Shop της  

3dmellon_VShop-Guide_022.jpg

επιχείρησης, όπου εάν θέλουμε, προσθέτουμε το προΪόν στο καλάθι αγορών μας.

Τα Tags επίσης μπορούμε να τα δούμε με αλφαβητική σειρά συγκεντρωμένα στο πάνω δεξιά πλαίσιο της περιήγησης μας (αριστερά στην εικόνα μας). Από εκεί πιο εύκολα μπορούμε με την ονομασία τους να τα εντοπίσουμε και εφόσον επιλέξουμε κάποιο από αυτά, θα μεταφερθούμε άμεσα στο σημείο που βρίσκεται το Tag στην περιήγηση μας. Αυτό είναι πολύ πρακτικό για VShop καθώς μπορούμε να πάμε άμεσα στο προϊόν που μας ενδιαφέρει (εάν γνωρίζουμε την ονομασία ή τον κωδικό του προϊόντος), χωρίς να χρειαστεί να το αναζητήσουμε στην περιήγηση.

Η επιλογή "Floor Selector" μας δίνει την δυνατότητα να μεταφερθούμε άμεσα σε όποιο όροφο επιθυμούμε, εφόσον η περιήγηση μας διαθέτει περισσότερους από έναν όροφο.

Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε πως δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Αυτό σημαίνει πως ο χώρος που βρισκόμαστε διαθέτει έναν και μόνο όροφο. 

Στην δεύτερη εικόνα όμως βλέπουμε καθαρά πως υπάρχει αυτή η επιλογή, διότι η περιήγηση έγινε σε χώρο με περισσότερους από έναν όροφο.

Επιλέγοντας λοιπόν το εικονίδιο που μας δείχνει ο κύκλος στην δεύτερη εικόνα, εμφανίζεται ο αριθμός των ορόφων που διαθέτει η περιήγηση. Επιλέγοντας τον αριθμό του ορόφου, μεταφερόμαστε αυτόματα εκεί.

Tags.jpg
 
3dmellon_VShop-Guide_023.jpg

Κάτω αριστερά στην περιήγηση μας και εφόσον ο δημιουργός του 3D έχει προσθέσει Highlights, υπάρχει η επιλογή με την ονομασία "Play". 

Πατώντας το κουμπί, αρχίζει η περιήγηση μας αυτόματα στο χώρο. Αυτό είναι πρακτικό  και χρήσιμο γιατί χωρίς καμία προσπάθεια από μέρους μας μπορούμε να περιηγηθούμε σε όλο το χώρο αυτόματα, σαν να βλέπουμε βίντεο δηλαδή, ανακτώντας τον έλεγχο όποτε εμείς το επιθυμούμε. 

Έτσι, αν ο δημιουργός του 3D έχει σκηνοθετήσει σωστά την αυτόματη περιήγηση, εμείς μπορούμε να πάρουμε τα ποπ κορν μας και να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας.

Το ταξίδι μόλις άρχισε..

Είτε βρισκόμαστε στο "Dollhouse" (πρώτη εικόνα) είτε στην κάτοψη της περιήγησης (δεύτερη εικόνα) στο κάτω αριστερά μικρό μενού εμφανίζεται η επιλογή "Inside View" .

Το εικονίδιο μοιάζει με άνθρωπο που περπατάει ενώ αν το κλικάρουμε, βγαίνουμε αυτόματα από εκεί που βρισκόμαστε και μεταφερόμαστε μέσα στην 3D περιήγηση. 

Αν θέλουμε να επιλέξουμε εμείς το σημείο που θα μεταφερθούμε, αρκεί να κλικάρουμε το σημείο αυτό πάνω στο Dollhouse ή στην κάτοψη και αυτόματα θα βρεθούμε εκεί.

guide_3dmellon.jpg
 

Είτε βρισκόμαστε στο "Dollhouse" (αριστερή κάτω εικόνα) είτε στην κάτοψη της περιήγησης (δεξιά κάτω εικόνα) στο κάτω αριστερά μικρό μενού εμφανίζεται η επιλογή "Inside View" .

Το εικονίδιο μοιάζει με άνθρωπο που περπατάει ενώ αν το κλικάρουμε, βγαίνουμε αυτόματα από εκεί που βρισκόμαστε και μεταφερόμαστε μέσα στην 3D περιήγηση. 

Αν θέλουμε να επιλέξουμε εμείς το σημείο που θα μεταφερθούμε, αρκεί να κλικάρουμε το σημείο αυτό πάνω στο Dollhouse ή στην κάτοψη και αυτόματα θα βρεθούμε εκεί.

3dmellon_VShop-Guide_024.jpg
3dmellon_2.jpg
 
3dmellon_VShop-Guide_025.jpg

Στο κάτω δεξιά μικρό μενού της 3D περιήγησης μας (βέλος στην εικόνα) υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο που μοιάζει με ζευγάρι γυαλιά.

Όντως πρόκειται για γυαλιά και είναι τα ειδικά γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας με τα οποία είναι συμβατή η περιήγηση μας. 

Δεν είναι φυσικά απαραίτητο να διαθέτουμε τα γυαλιά αυτά, καθώς μπορούμε να περιηγηθούμε χωρίς τη χρήση τους από όποια συσκευή επιθυμούμε. 

Εάν όμως τυχαίνει να έχουμε ένα τέτοιο ζευγάρι, αρκεί να τα φορέσουμε, να κλικάρουμε πάνω στο εικονίδιο και θα βρεθούμε ξαφνικά να περπατάμε μέσα στο χώρο σαν να ήμασταν εκεί και ας βρισκόμαστε χιλιόμετρα μακριά..

Σε πολλές 3D περιηγήσεις ή ακόμη και VShop, θα συναντήσετε το εικονίδιο που βλέπετε στην αριστερή κάτω εικόνα, τον αριθμό 360 δηλαδή σε άσπρο φόντο στο κέντρο ενός μαύρου κύκλου.

Αυτό σημαίνει πως ο δημιουργός του 3D μας προσφέρει μια 360° φωτογραφία, τις περισσότερες φορές από τον περιβάλλοντα χώρο, για να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στην περιήγηση. Κλικάροντας το εικονίδιο μεταφερόμαστε στη 360° φωτογραφία που αντιστοιχεί με αυτό (κάθε εικονίδιο αντιστοιχεί με μία φωτογραφία) όπου δεν μπορούμε να περιηγηθούμε όπως πριν αλλά απολαμβάνουμε την 360° φωτογραφία. Μέσα στη 360° φωτογραφία συναντάμε το εικονίδιο που βλέπουμε στην δεξιά κάτω εικόνα, όπου κλικάροντας το, επιστρέφουμε στην περιήγηση.

VR.jpg
 
3dmellon_VShop-Guide_026.jpg
Screenshot_3.jpg

Σε πολλές 3D περιηγήσεις ή ακόμη και VShop, θα συναντήσετε το εικονίδιο που βλέπετε στην αριστερή εικόνα, τον αριθμό 360 δηλαδή σε άσπρο φόντο στο κέντρο ενός μαύρου κύκλου.

Αυτό σημαίνει πως ο δημιουργός του 3D μας προσφέρει μια 360° φωτογραφία, τις περισσότερες φορές από τον περιβάλλοντα χώρο, για να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στην περιήγηση. Κλικάροντας το εικονίδιο μεταφερόμαστε στη 360° φωτογραφία που αντιστοιχεί με αυτό (κάθε εικονίδιο αντιστοιχεί με μία φωτογραφία) όπου δεν μπορούμε να περιηγηθούμε όπως πριν αλλά απολαμβάνουμε την 360° φωτογραφία. Μέσα στη 360° φωτογραφία συναντάμε το εικονίδιο που βλέπουμε δεξιά, όπου κλικάροντας το επιστρέφουμε στην περιήγηση.

Screenshot_4.jpg
 
3dmellon_VShop-Guide_027.jpg

Όταν κλικάρουμε το εικονίδιο με την ένδειξη "Floorplan View" (κάτω αριστερά στο μικρό μενού όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) εμφανίζεται στην οθόνη μας η ηλεκτρονική κάτοψη του χώρου.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο και πρακτικό καθώς έτσι μπορούμε να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα του χώρου. 

Επίσης μας βοηθάει στον προσανατολισμό μας καθώς και στην περιήγηση μας, αφού κλικάροντας σε οποιοδήποτε σημείο της κάτοψης επιθυμούμε, μεταφερόμαστε αυτόματα εκεί και μπορούμε να συνεχίσουμε την περιήγηση μας.

Αν ο δημιουργός του 3D έχει προνοήσει να χωρίσει σε τμήματα το χώρο και να τα ονομάσει, η περιήγηση γίνεται παιχνίδι αφού κλικάροντας στην ονομασία του χώρου, μεταφερόμαστε αυτόματα εκεί.

Η κάτοψη του χώρου χρησιμοποιείται ευρέως σε μεσιτικά γραφεία που διαθέτουν περιηγήσεις των ακινήτων τους.

Floor Paln.jpg
 
Full Screen.jpg
3dmellon_VShop-Guide_028.jpg

Κλικάροντας το εικονίδιο με την ένδειξη "Fullscreen" (τέρμα κάτω δεξιά), ολόκληρη η οθόνη γεμίζει με την 3D περιήγηση μας.

Αρκεί να πατήσετε το πλήκτρο "esc" για να επανέλθει η εικόνα στο αρχικό της μέγεθος. 

Business address

25 km EO Thessalonikis - Poligirou

57006 Vasilika Thessaloniki

Greece

website / email

Social 

Telephone

+30 2310 050 051

+30 690 63 88 500

+30 210 300 4501